Een gevoel als herboren

Toen deze lerares nog meer dan 100 kilo woog, begon ze met lange wandelingen met een leenhond. Later deed ze aan Nordic Walking en inmiddels jogt ze regelmatig. Op die manier heeft ze niet alleen een nieuwe sport, maar ook veel plezier in actieve hobby's ontdekt. "Ik luister daarbij altijd naar muziek. Ik wandelde op een nummer, daarna jogde ik en bij het volgende nummer ging ik weer langzamer, totdat ik steeds langer kon joggen. Ik merkte dat de beweging me goed deed en ik weet dat bij problemen een rondje wandelen of joggen me meer oplevert dan een reep chocolade." Bovendien vindt ze het nu weer leuk om kleding te kopen. En: ze kon haar droom in vervulling laten gaan. Afgelopen zomer verscheen Janina in bikini, voor het eerst sinds jaren!

"Ik luister altijd naar muziek tijdens het joggen. Zo heb ik mezelf aangeleerd om steeds meer liedjes te luisteren."

Met volle kracht naar een slank leven

Hoe meer kilo's je kwijtraakt, hoe meer plezier je krijgt in het bewegen. Traplopen is nu Eva's nieuwe lievelingssport. In haar werk als mechatronicus is geen trap haar te hoog en ook in haar vrije tijd neemt ze altijd en overal de trap: vrijwillig en zonder, zoals vroeger, bezweet te raken. "Een vriendin die op de vierde verdieping woont, zei laatst tegen mij dat ik de enige ben die naar boven komt om haar op te halen", glimlacht Eva. "Alle anderen blijven liever beneden wachten." De 29-jarige blijft bovendien met aquagyrn in beweging en trekt zo vaak mogelijk haar inlineskates aan.

 

"Traplopen is mijn nieuwe lievelings-sport!"

De kick voor het streefgewicht

Lerares Iris vond het vaak moeilijk om de levenslustige kinderen op school bij te blijven. Intussen is ze in topvorm, dankzij het gewichtsverlies van 18 kilo en een superconditie die ze kreeg door een knallende trend-sport: kickboxfitness.

Een vriendin vertelde haar enthousiast over een nieuwe sporttrend en gaf haar het adres van een sportschool die groepslessen aanbood.

"Ik ben daar supervriendelijk ontvangen en had helemaal geen belemmeringen om te beginnen, hoewel ik toch een paar kilo teveel met me meedroeg."

Het sporten heeft haar geholpen om af te slanken en andersom. Hoe meer kilo's ze verloor, des te beter kon ze de bewegingen uitvoeren.

"In de groep had ik helemaal geen remmingen."

Maak jouw eigen website met JouwWeb